clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Revised Renderings Released for Proposed Warriors Waterfront Arena

New, 22 comments


On Sunday, the Golden State Warriors unveiled the updated design of the arena the organization is fixing to build on Piers 30-32 along San Francisco's waterfront. The new design shows smaller buildings and more public open space. The revisions by international starchitects Snøhetta and AECOM include lowering the height of the event center by ten feet; reducing the retail area by 15,000 square feet; reducing parking stalls from 630 to 511; reducing the event center area by 43,000 square feet; increasing the open space to 53 percent of the site, as opposed to the original 50 percent, and increasing bike parking from 200 to 300 spaces. A deep water berth will also be provided, and public access space at the east edge has changed from zero to 40 feet. One of the most exciting changes is that the new design gives the public a view into the arena (like the outfield fence at AT&T Park), something that wasn't available with the original design. Additionally, the Warriors have removed nearly 750 seats and several luxury suites to allow fans to view the Bay Bridge from their seats inside the arena during games. The exterior roof of the arena will also feature small LEDs similar to the current Bay Lights art installation that can project images, patterns or shapes.

Mayor Ed Lee was on the scene at yesterday's press event, and went on to say that "the Piers 30-32 project will provide tremendous public benefits to San Francisco, including a new fire station, berths for large ships and SFFD fire boats and an expansive new civic space for fans, residents and tourists to enjoy."
· The Golden State Warriors Just Released the Renderings for the Team's Proposed Waterfront Arena [Curbed SF]
· All Warriors arena coverage on Curbed SF [Curbed SF]

Warriors Arena

Pier 30-32, San Francisco, CA 94105